Molenbeke historie

Historie activiteiten molenbeke

De wijkvereniging bestaat dit jaar 50 jaar, onze wijk is nog ouder. Wandel mee langs een speciaal door vier Molenbekers gemaakte historische route door de wijk. Waar stond landhuis Molenbeke? Waarom is de grootste nietjes-fabriek van de wereld van de aardbodem verdwenen en hoe was het leven in vroegere tijden? Op verschillende plekken in de wijk staan we hierbij stil.

De wandeling vindt in twee rondes plaats om 11:00 uur en om 13:00 uur bij de Oud-Katholieke kerk aan de Willem van Kleeflaan. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Van 14:15 uur tot 15:30 uur is er een bijzondere bijeenkomst in de kerk met bewoners en oud-bewoners. We laten oude foto’s zien, horen verhalen van wijkgenoten die hier al decennia wonen en testen je kennis van onze wijk. Hier wil je zeker bij zijn. 

Je kunt je voor beide activiteiten opgeven via onderstaande knop. Liever niet digitaal aanmelden? Dat kan. Binnenkort ontvang je in je brievenbus een aanmeldformulier. Deze kun je in de bus gooien van Megenstraat 1.

Let op: geef je op voor 1 juni en vol is vol! 

programma

Historische wandelingen

  • Start 11:00 uur – Ronde 1
  • Start 13:00 uur – Ronde 2
  • Oud-Katholieke kerk aan de Willem van Kleeflaan
  • Duur: +/-1 uur

Historische bijeenkomst

  • Start  14:15 uur
  • Oud-Katholieke kerk aan de Willem van Kleeflaan
  • Duur: 1 uur en 15 minuten
  • Na afloop borrelen en bijpraten met 
    (oud-)wijkbewoners

hISTORIE Naslagwerk

Wil je na afloop van deze dag nog eens nalezen wat er allemaal verteld is? Dat kan! Speciaal voor dit jubileum is er een boekje ontwikkeld met verschillende historische plekken uit de wijk. Het boekje is verkrijgbaar op 8 juni voor € 5,-.

NL-AhGldA_1544_15135-0001

veelgestelde vragen

Ja, je moet je in alle gevallen aanmelden voor het jubileumfeest. Het is namelijk een besloten feest en uitsluitend bedoeld voor (oud-) wijkbewoners van Molenbeke. In het aanmeldformulier is een aparte vraag omtrent aanmelding historie activiteiten. Wees er snel bij want er is beperkt plek voor deze activiteiten.

Ja, zowel bewoners als oud-bewoners zijn welkom om zich aan te melden voor de historische activiteiten.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar waardoor het noodzakelijk is om vooraf aan te melden. Wacht dus ook niet te lang want vol = vol! 

De wandeling start om 11 uur en om 13 uur bij de Oud-Katholieke kerk aan de Willem van Kleeflaan. De wandeling duurt ongeveer een uur. Met een groep van max. 20 personen wordt er gewandeld langs historische punten in de wijk.

Ja, zowel de wandeling als de historische bijeenkomst zijn rolstoeltoegankelijk.

Bij slecht weer gaan de wandelingen door, neem een paraplu mee!

De voorbereidingen zijn in volle gang en alle extra handjes zijn van harte welkom! Om je aan te melden als vrijwilliger vragen we je om dit formulier in te vullen. Informatie over indeling en werkzaamheden ontvang je op korte termijn.

Geen probleem! Neem vooral even contact met ons op via acmolenbeke@gmail.com of vul het contactformulier in.